5 DÔVODOV, PREČO INVESTOVAŤ DO ZLATA

V čase pandémie koronavírusu si mnohí uvedomujú význam zlata, ktoré si drží hodnotu a naberá na sileVedeli ste, že nemusíte mať na účte milióny, aby ste mohli investovať do zlata? Práve naopak. Vďaka možnosti pravidelného sporenia už od pár desiatok eur mesačne sa zlato stáva stále populárnejšie pre veľké množstvo malých investorov z radov „bežných“ ľudí. Prinášame vám päť presvedčivých argumentov, prečo by ste sa mali medzi nich zaradiť aj vy.

1. Zlato si udržiava hodnotu v čase 

Investori kupujú investičné zlato nie kvôli rýchlemu zbohatnutiu, ale kvôli dlhodobej ochrane majetku pred znehodnotením. Peniaze totiž časom strácajú svoju hodnotu. To znamená, že za tie isté peniaze si v budúcnosti budete môcť kúpiť menej tovarov a služieb, ako si môžete kúpiť dnes. Môže za to inflácia, ktorá znižuje hodnotu peňazí v čase. Zlato si naopak svoju hodnotu v čase uchováva.

2. Zlato je dostupné takmer pre každého

Ak chcete investovať do zlata, nepotrebujete mať k dispozícii veľký kapitál. Táto investícia je ľahko dostupná takmer pre každého, pretože do zlata môžete investovať už od 25 eur mesačne. Takýmto spôsobom môžete investovať napríklad do uncovej zlatej mince „Viedenskí filharmonici“, ktorú na našom trhu ponúka spoločnosť Golden Oak Trust.

Aktuálna hodnota takejto zlatej mince je momentálne viac ako 1 600 eur. Vy však nemusíte mať všetky peniaze na jej kúpu naraz. Prostredníctvom sporiaceho programu si do mincí sporíte priebežne, po čiastkach, ktoré si môžete dovoliť. Akonáhle si nasporíte na jednu mincu, automaticky vám bude bezpečne doručená domov. Zlato, ktoré takýmto spôsobom nakupujete, patrí hneď vám a je oddelené od majetku spoločnosti Golden Oak Trust.

Takáto stratégia postupného sporenia je obzvlášť vhodná pre malých investorov, ktorí s investovaním do zlata nemajú zatiaľ veľa skúseností. Keďže zlato nakupujete priebežne, vyhnete sa tak nevýhodným nákupom v nevhodnej chvíli.

3. Zlato je ideálny nástroj na diverzifikáciu portfólia

Význam vhodnej diverzifikácie portfólia je všeobecne známy. Jej princíp spočíva v tom, že nikdy neinvestujeme všetky svoje prostriedky iba do jedného typu investície a to bez ohľadu na to, či sa jedná o akcie, dlhopisy, reality alebo zlato.

Investícia do zlata sa spravidla vyvíja zásadne inak, ako väčšina produktov naviazaných na kapitálové trhy. To znamená, že v čase krízy, kedy dochádza k poklesu ceny akcií alebo dlhopisov, zvykne cena zlata naopak rásť. Práve vďaka tomu má zlato nezastupiteľnú úlohu vo väčšine investičných portfólií.

4. Zlato má vysokú likviditu

Zlato je vysoko likvidné a preto ho môžete veľmi rýchlo a pohodlne speňažiť kdekoľvek vo svete. Výkup investičného zlata realizuje množstvo spoločností a tak ho viete ľahko predať na najrôznejších miestach.

Ideálne je, ak si investičné zlato nakúpite v spoločnosti, ktorá garantuje aj jeho spätný výkup. Vďaka tomu nebudete mať ani v budúcnosti žiadne starosti s hľadaním najvýhodnejšieho výkupu. Golden Oak Trust má najvyššiu výkupnú cenu na trhu.

5. Zlato je možné ľahko skladovať 

S vlastníctvom zlata nie sú spojené žiadne veľké náklady, obzvlášť ak sa rozhodnete investovať do zlatých certifikátov alebo indexových fondov. Pokiaľ sa rozhodnete investovať do fyzického zlata, t. j. do tehličiek alebo mincí, mali by ste počítať s určitými nákladmi na jeho doručenie a prípadne skladovanie. Avšak vzhľadom k tomu, že aj malý kúsok zlata má veľkú hodnotu, stačí vám aj malý domáci trezor na to, aby ste v ňom bezpečne ukryli skutočné bohatstvo. Spoločnosť Golden Oak Trust vám zlaté mince bezplatne zabalí a poistenou zásielkou pošle kuriérom domov.

Uncová zlatá minca Viedenskí filharmonici nie je ani veľká, ani malá a tak ju môžete jednoducho skladovať u vás doma, prípadne darovať ako hodnotný a trvácny dar napríklad pri narodení dieťaťa či inej významnej životnej udalosti.

Vyberte si zlatú budúcnosť

Do zlata môžete investovať aj cez Mat Sal Group  Prostredníctvom nášho partnera, spoločnosti Golden Oak Trust, investujete do svetovo uznávaných zlatých mincí „Viedenskí filharmonici“. Nemusíte sa obávať, ak s investovaním do zlata nemáte zatiaľ žiadne skúsenosti. Naši investiční špecialisti vám podrobne vysvetlia, ako metóda postupného sporenia do zlata funguje a ako si vďaka nej môžete aj vy zabezpečiť zlatú budúcnosť pre seba, alebo svojich najbližších.

Poraďte sa ohľadom svojich rodinných financií jednoducho z pohodlia svojho domova. Nechajte nám kontakt a my sa vám ozveme. Pomôžeme vám. Spolu to zvládneme!

 

 

zdroj: František Burda https://www.fingo.sk/blog/5-dovodov-preco-investovat-do-zlata/

© 2024 matsalgroup.sk