ZLATO – POISTKA V ČASE NEISTOTY

Vedeli ste, že posledná hypotekárna kríza začala už v roku 2007, kedy jedna z najväčších európskych bánk BNP Paribas zmrazila svoje hypotekárne fondy? Január 2008 iba potvrdil obrovský prepad predaja domov v USA, následne už bolo neskoro a kríza prenikala do všetkých sektorov hladko ako nôž maslom.

V septembri 2008 štvrtá najväčšia banka USA Lehman Brothers oficiálne požiadala o ochranu pred veriteľmi a napokon zbankrotovala. A tak sa rozpútala celosvetová panika. Bohatstvo sveta sa začalo vyparovať a v niektorých prípadoch preskupovať. Prestali platiť všetky doterajšie pravidlá a ostala len jedna istota – keď nastane panika, kupuj zlato.

Cena zlata v roku 2007 oscilovala medzi 600 až 700 USD za 1 uncu. V roku 2008 si siahla na úroveň 1000 USD za uncu, a postupne do roku 2011 dosiala svoj strop pri cene takmer 1900 USD za uncu. Každý, kto chcel chrániť svoje portfólio, nakupoval zlato. To sa prejavilo aj na obrovskom náraste dopytu po investičných zlatých minciach „Viedenskí filharmonici“, ktoré si v súčasnosti môžete kúpiť aj od spoločnosti Golden Oak Trust. Tabuľka nižšie hovorí sama za seba.

Rok Počet predaných mincí v ks
2007 108 675
2008 715 842
2009 903 047

Zdroj: Münze Ŏsterreich AG

Investori ešte aj v roku 2008 kupovali zlato veľmi „lacno“. Na zlate tak zarobili najviac a kto túto príležitosť premrhal, nedosiahol až taký veľký zisk.

Nakupujte teraz, kým je zlato „lacné“

Investičné zlato je rozhodne vhodnou poistkou v súčasnom období neistoty na kolísavých finančných trhoch. Cena zlata sa v tomto roku pohybuje medzi 1270 – 1345 USD za 1 uncu. Ako vysoko sa môže vyšplhať, nechávam na zamyslenie. Vyššie ale vidíte ako zlato svoju hodnotu niekoľkokrát znásobilo za veľmi krátky čas.

Investovanie do zlata ponúka aj spoločnosť FinGO.skZlato môžete nakupovať gram po grame v spomínaných najúspešnejších európskych minciach „Viedenskí filharmonici“ od našej partnerskej spoločnosti Golden Oak Trust. Odporúčam zlato nakupovať teraz, kým je pomerne lacné a peniaze ešte majú kúpnu silu. Každý, kto pochopil úlohu zlata v celosvetovom finančnom systéme, ho už vlastní.

Golden Oak Trust je jedna z mála firiem, pri ktorej  vás neprekvapia skryté poplatky. Cenotvorba je jasne definovaná vo všeobecných obchodných podmienkach a klienti oceňujú aj bezplatnú klientsku zónu, kde vidia všetky prírastky svojho nasporeného zlata.

Nemusíte byť milionár, stačí vám 25 eur mesačne

Investovanie do zlata je jednoduchšie ako si mnohí myslia. Napríklad na uncovú zlatú mincu “Viedenskí filharmonci” si možno celkom ľahko  našetriť. Naši klienti nemusia mať peniaze na nákup mince naraz, mnohí si na ňu sporia podľa svojich možností od 25 eur mesačne.  Spoločnosť Golden Oak Trust si neúčtuje žiadne poplatky za skladovanie zlata počas sporenia. Vždy keď nasporíte na jednu mincu, bude vám  bezpečne doručená na zvolenú adresu. Pri osobnom vlastníctve mince máte predsa najväčšiu kontrolu nad svojim majetkom.

Klienti sa často pýtajú, či budú mať komu neskôr nakúpené zlato predať. Funguje to tak, že časť predaného zlata sa vracia výkupom späť do mincovní, ktoré ho roztavia a vytvárajú z neho nové mince. Ak sa pozrieme na dopyt po minciach v roku 2009, je zjavné, že nikto nebude mať ťažkosti s ich predajom. Mince sú celosvetovo uznávané, certifikované a razené z 24-karátového zlata s rýdzosťou 999,9. Navyše, spoločnosť Golden Oak Trust svojím klientom garantuje aj spätné odkúpenie mincí, a tak vás v budúcnosti odľahčí od starostí s hľadaním najvýhodnejšieho výkupu.

Každý z nás si môže  vyskúšať, aké jednoduché je sporenie v zlatých minciach. Využite aktuálne ceny zlata aj vy a nasporte si na svoju zlatú budúcnosť. Viac sa dozviete na www.matsalgroup.sk

 

Zdroj: František Burda https://www.fingo.sk/blog/zlato-poistka-v-case-neistoty/

© 2024 matsalgroup.sk